Η Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου - Τσιάγγου

Από τον Νοέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα, είναι Εκλεγμένη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.Γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Κορησό Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Τσιάγγο και μητέρα του Θωμά Τσιάγγου. 
Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης με αντικείμενο: «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Βραβεύτηκε για τις σπουδές της από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Είναι, επίσης, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. 

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Πολιτικός Μηχανικός. Από το 2009, είναι υπάλληλος στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς. Στα χρόνια υπηρεσίας συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό όργανο Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. (Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών), χρημάτισε Πρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας από το 2010 έως 2013 και Αντιπρόεδρος από το 2008 έως 2010, ταυτόχρονα αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  2010-2013.
Το διάστημα 2016-2019 ήταν αντιπρόσωπος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ διετέλεσε και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, μέχρι το Μάιο του 2018. 
Στις Περιφερειακές εκλογές το 2014 ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Δακή, με κατάκτηση της τρίτης εκλόγιμης θέσης σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού. 
Το 2019, εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος Καστοριάς, με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη. 
Για δύο χρόνια, διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Την ίδια περίοδο ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 Παράλληλα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης Δυτικής Μακεδονίας.

nea-prooptiki-kali-kyriakidou-viografiko

Κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής θητείας, εκπροσωπεί την Περιφέρεια ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER/CLLD της Π.Ε. Καστοριάς, ενώ για τα έτη 2019 – 2021 έλαβε δράση ως μέλος στο Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΠΕ),  και κατά την περίοδο 2020 – 2021 στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της Ενεργειακής Κοινότητας της Αυτοδιοίκησης Δυτικής Μακεδονίας και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.
Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους, και δρώμενα του νομού, έχει υπάρξει ενεργό μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Κορησού, μιλάει τέσσερις γλώσσες και γνωρίζει πιάνο.

Scroll to Top