Σανάτσιος Γιώργος | MSc Πολιτικός Μηχανικός

O Σανάτσιος Γεώργιος γεννήθηκε το 1991. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κατασκευαστικό τομέα, έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Έργων Υποδομής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης στην Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Καστοριάς εξειδικεύθηκε στην μελέτη και επίβλεψη δημοσίων έργων.

Το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνοντας εξειδίκευση στον τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος με στόχο την διαχείριση και αξιοποίηση τους.

Από το 2019 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή του Νομού Καστοριάς. Μέσα σε αυτό το διάστημα απέκτησε εξαιρετική εμπειρία διαχείρισης και διοίκησης, αλλά κυρίως στα αναπτυξιακά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία και ειδικά σε αυτά του πρωτογενή τομέα όπως το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020» καθώς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα πρωτογενούς παραγωγής.

Η διάθεσή του να εξελιχθεί τον οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχει σε σεμινάρια, ημερίδες καθώς και διεθνή συνέδρια, εμπλουτίζοντας διαρκώς τις γνώσεις που αφορούν κυρίως στις καλές πρακτικές ,καινοτόμες ιδέες και τρέχουσες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο.

Το όραμα του για τον Δήμο είναι πρακτικό και εφαρμόσιμο και περιλαμβάνει την προώθηση υποδομών (αρδευτικών, φραγμάτων κ.α.) για τη στήριξη νέων δυναμικών καλλιεργειών που ακολούθως θα δημιουργήσουν θέσεις  εργασίες τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, όσο και στην μεταποίηση καθώς αλλά και στην παροχή υπηρεσιών. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν (Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2022-27, Ταμείο Ανάκαμψης, ΠρόγραμμαΔίκαιης Μετάβασης κ.α.), μένει με ορθολογική διαχείριση να τα αξιοποιήσουμε αυξάνοντας το οικονομικό αποτύπωμα στον Δήμο μας.

Με ιδέες και δυνατότητες, με την δύναμη των νέων  του Δήμου μας!

Scroll to Top