Παυλοπούλου Φρειδερίκη (Έρικα) | MSc Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Απόφοιτος Δ.Π.Θ. – Ιδιοκτήτρια ΚΔΑΠ

Γεννήθηκε στο Άργος Ορεστικό 20/10/1985.  Είναι η κόρη του Γεωργίου Παυλόπουλου και της Δήμητρας Σπυροπούλου. Είναι παντρεμένη με τον Φιλίππου Χρήστο και μητέρα ενός παιδιού. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το έτος 2009. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, με τίτλο «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Χρόνος Σπουδών 2018-2021).

Κατέχει πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας Michigan USA (1999). Κατέχει πιστοποιητικό γνώσης Γερμανικής γλώσσας Zertifikat Deutsch Goethe Institut (2000). Κατέχει πιστοποίηση γνώσης Ρωσικής Γλώσσας – Πανεπιστήμιο Μόσχας (2010).  Έχει αποκτήσει επάρκεια διδασκαλίας Ρωσικής γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας το έτος 2014. Πραγματοποίησε την πρακτική της από τον Απρίλιο του 2007 έως το Μάιο του ίδιου έτους σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού Ροδόπης, ως διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Πειραματικής Διδασκαλίας που υλοποίησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Από το Νοέμβρη του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014 εργάστηκε ως διδάσκουσα Ρωσικής Γλώσσας σε φροντιστήρια του Νομού Καστοριάς. Από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Οκτώβρη του 2019 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στη Ρωσική Γλώσσα στη Σιάτιστα και την Καστοριά. Από τον Ιούνιο του 2019 έως και σήμερα είναι ιδιοκτήτρια και συγχρόνως εργαζόμενη στο ΚΔΑΠ « Το δέντρο που έδινε» στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς.

Το έτος 2004 παρακολούθησε τη Διημερίδα του Δ.Π.Θ με θέμα: «Το Παρόν και το Μέλλον των Ομοειδών Τμημάτων- Προοπτικές Ανάπτυξης και Συνεργασίας».

Το Μάϊο του 2007 παρακολούθησε την Ημερίδα με θέμα : «Εργασία στο Δημόσιο».

Τον Ιούνιο του 2007 παρακολούθησε τις εργασίες του 1 ου Διεθνούς Συνεδρίου στο Δ.Π.Θ. με τίτλο «Ρωσική Γλώσσα και Πολιτισμός στην Ελλάδα και τις Παρευξείνιες Χώρες».

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε δομή ατόμων με αυτισμό, υπήρξε εθελοντικά ραδιοφωνικός παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς και συνεισέφερε στη διανομή συσσιτίου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Της αρέσει ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος, η επίσκεψη σε Αρχαιολογικούς χώρους, ο αθλητισμός, η μουσική και τα ταξίδια.

Scroll to Top